Овен - Кулинарен хороскоп

01 Овен – Кулинарен хороскоп

Овенът е енергичен и подвижен според своята натура. Има голям излишък от енергия и затова се движи постоянно. Това е голямо значение за него, защото от друга страна е склонен да качва килограми, но благодарение на движенията му това се предотвратява.

Ако работата му е свързана със стоене на едно място, до желателно е да спортува поне 3-4 пъти седмично.По природа бодър и енергичен, овенът няма нужда от ободряващи напитки като силен чай, кафе, за да е ползотворен през деня.

Препоръчително е храната, която консумира да е богата на витамин C, Също така необходимо е да приема редовно храни със съдържание на витамините от групите А и В с цел добро поддържане на нервната си система.

Овенът обича месото и пикантните храни. Трябва да избягва консервантите. Добре ще му се отрази, ако успее да замени захарта с мед или стевия.

Препоръчителни са ястията от зърнени култури, като богатите на желязо — ечемик, просо, елда, пшеница. Добре му се отразяват и млечните продукти като сирене, кашкавал и мляко.

Поне два пъти седмично трябва да яде храни, които съдържат картофи, моркови, зеле, цвекло, ряпа, репички, грах или фасул.

Добре е да яде, колкото се може повече магданоз, защото съдържа голям набор от соли и активатори на обмяната на веществата.

Полезни за всички от зодия Овен са цитрусите, както и ябълките (съдържат желязо, и витамин C).Известни са с предпочитанието си към сладките десерт.

Овенът трябва да пие повече вода и да се храни по-бавно. Да избягва солените храни и алкохола.

Слабите места в организма му са кръвоснабдяването на главата, централна нервна система и бъбреци.

Рейтинг

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (No Ratings Yet)
Loading...

Подобни

Добави коментар