Зодия Рак - Кулинарен хороскоп

04 Рак – Кулинарен хороскоп

Представителите на зодия Рак обичат да се хранят, теса едни от най-големите чревоугодници в зодиака.

Едно от слабите места в организма на Рака е храносмилателната система, затова трябва да се избягват продукти, които предизвикват ферментация или усещане за парене в стомаха.



В менюто им трябва да присъстват моркови, цвекло, грах, карфиол, аспержи, защото тези продукти съдържат калциев хлорид

Добре е да знаят, че храни като  миди, раци или скариди може да предизвикат поява на алергична реакция.

Раците имат са предразположени към проблеми с кожата и затова трябва в менюто има да има храни, които съдържат калций – мляко, сирене, извара, зеле, маруля и домати.

Трябва да приема също храни богати на калциевият флуорид. Те регулират водно-солевия баланс на организма. Източник на флуор са морските продукти, като рибата.

Раците трябва да избягват честата употреба на храни богати на нишесте, сол и захари. Трябва да намалят лютото и пикантните храни със силни подправки, лют пипер и хрян.



Раците трябва да се хранят винаги в спокойна обстановка, да дъвчат бавно и спокойно. След хранене трябва да правят кратка разходка.

Рейтинг

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (No Ratings Yet)
Loading...

Подобни

Добави коментар