04 Рак – Кулинарен хороскоп
Представителите на зодия Рак обичат да се хранят, теса едни от най-големите чревоугодници в зодиака.
Едно от слабите места в организма на Рака е храносмилателната система, затова трябва да се избягват продукти, които предизвикват ферментация или усещане за парене в стомаха.
В менюто им трябва да присъстват моркови, цвекло, грах, карфиол, аспержи, защото тези продукти съдържат калциев хлорид
Добре е да знаят, че храни като миди, раци или скариди може да предизвикат поява на алергична реакция.
Раците имат са предразположени към проблеми с кожата и затова трябва в менюто има да има храни, които съдържат калций – мляко, сирене, извара, зеле, маруля и домати.
Трябва да приема също храни богати на калциевият флуорид. Те регулират водно-солевия баланс на организма. Източник на флуор са морските продукти, като рибата.
Раците трябва да избягват честата употреба на храни богати на нишесте, сол и захари. Трябва да намалят лютото и пикантните храни със силни подправки, лют пипер и хрян.
Раците трябва да се хранят винаги в спокойна обстановка, да дъвчат бавно и спокойно. След хранене трябва да правят кратка разходка.
Добави коментар