Числа на имената

Всяко име има своя числов код, това е числото на името. Ако знаем кое е то, може да се опознаем по-добре, да разберем кои са силните и слабите ни страни, да си дадем обяснение на ситуации и обстоятелства около тях, които иначе трудно обясняваме. А това от своя страна ще позволи да взимаме по-правилни решения и да се усъвършенстваме.

Всяка буква отговаря на цифра. Всички съответни цифри се събират и ако се получи двуцифрено число различно от 11 или 22 се събират 2-те цифри. Получената крайна цифра е числото на името.

Числа отговарящи за буквите

  • 1 – А Й Т Ъ
  • 2 – Б К У Ю
  • 3 – В Л Ф Я
  • 4 – Г М Х
  • 5 – Д Н Ц
  • 6 – Е О Ч
  • 7 – Ж П Ш
  • 8 – З Р Щ
  • 9 – И С Ь

Пример за името Атанас: 1 + 1 + 1 + 5 + 1 + 9  =  18; 1 + 8  =  9  Числото на името е 9.

Пример за името Ива: 9 + 3 +  1 = 13; 1 + 3 = 4 Числото на името е 4

Ключ 1. Артистични и Самоуверен

Някои имена с код 1: Ангел, Александрина, Бранимир, Боби, Бисерка, Василка, Верадин, Весела, Георги, Гроздан, Десислава, Денка, Ева, Здравка, Илиана, Камелия, Коста, Лиана, Любка, Маргарита, Мартин, Милка, Михаела, Олег, Поля, Руси, Славка, Станимир, Таня, Христина, Христо и др.

Хората, чието число на името е 1 (Ключ 1) притежават силен характер. Те са много амбициозни и самоуверени, лесно се адаптират и бързо реализират плановете си. Повечето са с изразени таланти и бързо се забелязват. Притежават голяма упоритост и търпение. Раздават се и са всеотдайни в отношенията с хората и своята работа. Ако се насочат към актьорството и ги чака блестяща кариера.Понякога твърде много доминират в отношенията с околните, но си оставят щедри към тях.

Трудно приемат да ги критикуват и наставляват, не обичат и да ги командват. Насочват се към дейности, които им позволяват да играят главна роля и да са в центъра на вниманието.

Подходящите сфери за развитие за тях са театърът, киното, спорта, армията, рекламата, проучванията и мн. др.

Ключ 2. Чувствителни и Интуитивни

Някои имена с код 2: Бианка, Дора, Илко, Игнат, Нина, Нора, Павел, Стела, Явор и др.

Хората, чието число на името е 2 (Ключ 2) са много чувствителни, загрижени към околните и се опитват да ги разберат. Те притежават силна интуиция и ако се вслушват в нея могат да постигнат големи резултати във всичко с което се занимават. Привързани са към близките си и трудно взимат решение да живеят далече от тях, а когато го направят не се чувстват добре там.

Обичат успеха, но не се борят на всяка цена да го постигнат. Често остават в сянката на други изчаквайки да дойде техният ден и да блеснат.

Тези хора са консенсусни, лесно се разговаря с тях. На тях може да се разчита, особено добре се сработват с хората с Ключ 1 и Ключ 8.Успешно се реализират в професии с колективна работа, в сферата на благотворителността и социалните дейности. Стават добри учители, журналисти, радио и телевизионни водещи, радват се на успехи в сферите на услугите, туризма и хотелиерството. Лесно изучават чужди езици и успяват да се реализират с тях.

Ключ 3. Свободолюбиви и късметлии

Някои имена с код 3: Аделина, Асен, Алекс, Анастасия, Бистра, Бойка, Божидара, Ваня, Валери, Гинка, Григор, Даниела, Екатерина, Елвира, Елена, Иванка, Илияна, Лазар, Магдалена, Мариета, Миряна, Михаил, Надежда, Недялко, Пенка, Пенчо, Радой, Робин, Симеон, Сия, София, Тома, Татяна, Цветан и др.

Хората, чието число на името е 3 (Ключ 3) обичат личната свобода и свободата като цяло. Те са неподражаеми и с малко усилия успяват. Често не дооценяват възможностите си и разпиляват таланта си. Не поемат много ангажименти, но обичат да изненадват с това че са свършили повече от очакваното и дори другите.

Обичат адреналина и силните усещания. Запомнят се с отлично им чувство за хумор.

Подходящите за тях професии са тези, в които има движение и разнообразие, тези които изискват специфични и редки умения. Успешни са като журналисти, юристи, лекари, преподаватели, треньори, архитектура, добри спортисти са и добри научни работници. 

Рейтинг

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 votes, average: 4,38 out of 5)
Loading...